10 Nisan 2012 Salı

HuncaLife Naturilies Diş Macunu

1) Sodyum Florür
2) Probilen Glikol
3) Yapay Renklendirici
4) SLS/SLES (Sodium Lauryl Sulfate
5) Triklosan İÇERMEZ !
Sodyum Florür H, akkında : İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, çocuklarımızın sağlığı için diyor ki;
Diş macunlarının içinde yer alan ve ‘sodyum florür’ adı verilen zehirli bir kimyasalın yer aldığınısöyleyen Aydın, bunun doğada kullanılan flor gibi doğal özellikleri olmadığını ve bir çok zararıolduğunu söyledi. Aydın, diş çürümesini önlemesi nedeniyle çocuklar için üretilen diş macunlarında da bu maddenin yer aldığını söyledi.
Çocukların dişlerini fırçalarken diş macununu yuttuğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Aydın şöyle devam etti : “Bu çok tehlikel. Kanserojen özellikleri bulunan sodyum florür, çocuklarda zeka gerilemesine yol açar. Bunun yanında, bağışıklık sistemini çökertip, hastalıklara karşı karşı direnci düşürür, üreme sistemine zarar verir ve kalıcı dişlerin çıkmasının gecikmesine neden olur. Bu yüzden yuttuğuna emin olacağımız yaşa kadar çocuklara sodyum florür içeren diş macunu kullandırtmamalıyız. Bu yaş da 5-6′dır.”
Propilen Glikol : Ciddi bir kimyasal olan Propilen Glikol, sırasıyla uyuşukluk, bas dönmesi, konsantrasyon kaybı, koma ve ölüme yol açablir. Göz ile temasından sonra ağır tahriş yapar. Yuttuktan sonra karın ağrısı, bas ağrısı, diyareye neden olur.

Yapay Renklendiriciler : Yapılan araştırmalarda besinlerde yer alan yapay renklendirici ve katkı maddelerinin beyin fonksiyonlarında azalmaya neden olduğu, çocukların IQ seviyesini yaklaşık 5.5 puan düşürdüğü saptanmıştır.
SLS/SLES (Sodium Lauryl Sulfate) : Hemen hemen tüm şampuanlarda, diş macunlarında ve sabunlar da bulunan bu madde, köpürmeyi sağlayan ve kolaylaştıran en ucuz hammadde olduğu için hemen hemen tüm üretici firmalar tarafından tercih edilmektedir.
Bu madde, Çocuklarda göz gelişimini engeller, derinin zarar görmesine yol açar, kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir. Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar.
Paraben: Kansere yol açtığı olduğu iddia ediliyor! Ağrı kesicilerde, antibiyotiklerde, diş macunlarında bulunuyor! Uzmanlar meme kanserine de neden olabileceğini söylüyor.
Triklosan : Triclosanın insana zararlı olup olmadığı bilinmiyor ancak, FDA tarafından incelemeye alınmış, zararlarından şüphe edilen bir maddedir.
İşte Hunca Life bizler için tüm bu zararlı maddeleri içermeyen, aloevera içerikli bir diş macunu geliştirdi. Üstelik bu aloe vera diş macunu fiyatı, piyasadaki bir çok aloe vera diş macunu ile karşılaştırıldığında çokta hesaplı. Çünkü HuncaLife ürünleri Türkiye’ de üretiliyor !
Teşekkürler Hunca Life..

1 yorum:

  1. bu macnu nerden nasıl bır sekılde alabılırım destek yardım

    YanıtlaSil